SIU har blitt Diku – Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning. Det vil komme et nytt nettsted tidlig 2019.

Jente plukker epler

For elever og studenter

Er du elev eller student og har lyst å reise ut i verden? Medarbeidere med internasjonal erfaring verdsettes av stadig flere arbeidsgivere, og har ofte et konkurransefortrinn i kampen om de spennende jobbene. Både faglig, sosialt og språklig får du mye igjen for å studere ute.

Utdanning i verden logo

SIU drifter nettportalen "Utdanning i utlandet", et nettsted med inspirasjon og praktisk informasjon om muligheter for å ta utdannelse i utlandet.

utdanningiverden.no

Les mer om

Tre studenter gatelangs i Frankrike

Bryt opp - reis ut

Vi har samlet all informasjon om hvilke muligheter som finnes på utdanningsportalen "Utdanningiverden". Her finner du mer om studietilbud, finansieringsmuligheter og hva du bør tenke på før du bestemmer deg. Det er informasjon for både elever på videregående og studenter på Bachelor eller Masternivå.

Informasjonen er kvalitetssikret og offentlig informasjon om studier i utlandet. I mange tilfeller finnes svarene på dine spørsmål hos andre, for eksempel hos Lånekassen, NOKUT, ANSA, norske ambassader eller andre. Derfor lenker vi tydelig og ofte til relevante eksterne nettsteder.

God tur!

16.01.2015

Frankrike - oversikt over ordninger

Norge og Frankrike har et tett samarbeid på mange områder, og har et formelt samarbeid innen utdanning og forskning. I dag finnes det en rekke utdanningsavtaler mellom norske og franske myndigheter som tilrettelegger for at norske elever og studenter kan ta sin utdanning i Frankrike, og som gir rett til støtte fra Lånekassen.

Les mer
25.11.2016

Tyskland

Tyskland er en stormakt innen utdanning og forskning. Landet har utdanningsinstitusjoner i verdensklasse, og fraværet av studieavgifter gjør dem attraktive blant utenlandske studenter. Samarbeid med Tyskland prioriteres av norske myndigheter, som ønsker at flere norske ungdommer og studenter velger tysk språk og studier i Tyskland.

Les mer
25.11.2016

Mobilitetsstipend

Mobilitetsstipendet tildeles master og ph.d.-studenter ved utenlandske læresteder som studerer norsk språk og/eller litteratur. Stipendet gis for feltarbeid i Norge.

Les mer

UWC

United World Colleges (UWC) har  16 skoler over hele verden! Søknadsfrist 25. januar.
Les mer om UWC