SIU har blitt Diku – Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning. Det vil komme et nytt nettsted tidlig 2019.

Kart over Frankrike

Frankrike - oversikt over ordninger

Norge og Frankrike har et tett samarbeid på mange områder, og har et formelt samarbeid innen utdanning og forskning. I dag finnes det en rekke utdanningsavtaler mellom norske og franske myndigheter som tilrettelegger for at norske elever og studenter kan ta sin utdanning i Frankrike, og som gir rett til støtte fra Lånekassen.

100 års jubileum for fransk-norsk utdanningssamarbeid

I 2018 feirer vi at det er 100 år siden de første norske elevene startet på Lycée Pierre Corneille i Rouen.

Institut francais de Norvège opprettet en tospråklig nettside for alle arrangement som skal finne sted i jubileumsåret 2018.

Her kan du lese mer om ordninger knyttet til fransk-norsk utdanningssamarbeid:

INTPART - Internasjonale partnerskap for fremragende utdanning, forskning og innovasjon

Formålet med INTPART er å utvikle verdensledende fagmiljøer i Norge gjennom langsiktig internasjonalt samarbeid. Fra 2017 er Frankrike inkludert i programmet, som forvaltes av SIU og Norges forskningsråd sammen.

Les mer om INTPART og hvordan du søker om midler her.

Seksjonslederstilling i Frankrike

Er du lærer med norsk og fransk i fagkretsen? Kan du tenke deg å undervise norske elever som tar 3-årig videregående skole i Frankrike?

Arbeidsbeskrivelse for seksjonsledere ved de norske seksjonene i Rouen, Bayeux og Lyon 

Videregående skole i Frankrike

Tar du deler eller hele videregående i Frankrike lærer du både et nytt språk og kultur, og får mange nye venner.

Videregående skole i Frankrike - Lycee 

Trollstipend for fransklærere og klasser

Er du fransklærer? Gjennom Troll-avtalen kan du få støtte til studieopphold i Frankrike. Du kan også reise sammen med klassen din slik at elevene kan få anledning til å bli bedre kjent med fransk språk og kultur.

Trollstipend for fransklærere og klasser  

Tre studenter i Toulouse

Norske studenter ved NORGINSA i Toulouse.

Ingeniørstudiet i Toulouse

Ingeniørskolen INSA i Frankrike tilbyr et femårig masterstudium i teknologi. Studiet er svært anerkjent både i og utenfor Frankrike. Studiet er spesielt tilrettelagt for norske studenter, med integrert franskundervisning. Franskkunnskaper er derfor ikke et krav ved opptak.

Ingeniørstudiet i Toulouse  - NORGINSA

Årskurs i fransk

Drømmer du om å bli fransklærer? Ett år i Caen i Frankrike kan gi deg undervisningskompetanse i fransk. Fransk-norsk senter ved Universitetet i Caen tilbyr årskurs i fransk for lærere og lærerstudenter.

Årskurs i fransk 

Studieforberedende språkkurs i fransk

Fransk-norsk senter ved Universitetet i Caen tilbyr studieforberedende intensivkurs i fransk med fire ukers varighet. Kurset er eksplisitt strukturert som studieforberedende kurs, noe som gjør det særdeles velegnet for Erasmus+-studenter og gradsstudenter.

Studieforberedende kurs i fransk 

Les også om

Ordninger for Tyskland som SIU forvalter

Kontakt


Søk! Du kommer ikke til å angre

Seksjonsleder Bayeux_web1

Er du lærer med norsk og fransk i fagkretsen? Kan du tenke deg å undervise norske elever som tar 3-årig videregående skole i Frankrike? 

Les om arbeidshverdagen til Katrine Knudsen, som er seksjonsleder i Bayeux.


Til Frankrike for å ta videregående

IMG_3188_180pxl

– Her i Lyon får de norske elevene et solid faglig opplegg. Med et fransk vitnemål, som også blir oversatt til norsk, har de et veldig godt ståsted samme hva de måtte satse på videre i livet, sier Unni Eriksen.